Hanni: "We laten ons niet opjagen"

WOENSDAG, 10 MEI 2017, 07:20 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht voetbalde voorbije zondag zichtbaar met stress. Nu de titel binnen handbereik is, is het normaal dat die druk alleen maar toeneemt. René Weiler wil deze week vooral de rust bewaren in zijn ploeg. Ook kapitein Sofiane Hanni is die mening toegedaan: "We laten ons niet opfokken", is hij duidelijk.

Hanni staat de pers te woord na de uitreiking van de Ebbenhouten Schoen, waar hij derde werd en zijn ploegmaat Youri Tielemans met de hoofdprijs ging lopen. "Als er een prijs te winnen valt en je moet concurreren tegen Youri Tielemans, dan weet je eigenlijk al dat je op voorhand verloren bent", lacht Hanni, "Maar dit soort avonden zijn goed om de gedachten te verzetten. Ik voel mij goed."

René Weiler heeft zijn spelers gevraagd om deze week geen kranten te lezen: "Maar hij is rustig", gaat Hanni verder, "De coach wil vooral zijn rust overbrengen op de ploeg. Mentale rust en recuperatie zijn cruciaal deze week, niet gemakkelijk met alle pers aandacht. Maar de coach heeft ons gevraagd om geen kranten te lezen. We willen ons niet op voorhand laten opfokken."

"We willen kampioen worden, maar Club zal het ons ook niet op een dienblaadje aanreiken. Maar voor dit soort wedstrijden ben ik naar Anderlecht gekomen", besloot de kapitein.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.