Nog meer Duitse interesse voor Sowah

WOENSDAG, 10 MEI 2017, 08:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Naast RB Leipzig tonen ook Borussia Dortmund en Hannover interesse voor Emmanuel Adjei Sowah, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het is echter de vraag of Anderlecht de Ghanees wil laten vertrekken. Als Andy Najar vertrekt, wordt hij naast Dennis Appiah de tweede rechtsback in de kern.

Door de blessures van Najar en Appiah speelde Sowah voor de winterstop veertien wedstrijden. De 19-jarige Ghanees trok goed zijn plan, maar liet ook zien dat hij nog stappen vooruit moet zetten. Niet onlogisch, Anderlecht haalde Sowah pas in januari vorig jaar vanuit zijn Ghanees opleidingscentrum naar België. In de plannen van de club was niet voorzien dat hij dit seizoen al zoveel zou spelen, pas voor volgend seizoen rekent men echt op hem.

De laatste weken speelde Sowah, net als Doumbia en Vancamp, steevast met de beloften. Toch wacht hem nog een mooie seizoenseinde. Volgens Het Laatste Nieuws zal hij later deze maand voor het eerst worden opgeroepen voor de nationale ploeg van Ghana. Op 9 juni spelen zij een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup van 2019 tegen Ethiopië.anderlecht-online forum