Anderlecht speurt verder naar Afrikaans talent

WOENSDAG, 10 MEI 2017, 09:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Anderlecht richt steeds nadrukkelijker zijn pijlen op Afrika om er nieuw talent te ontdekken. In de loop van de komende weken zal paars-wit in verschillende Afrikaanse landen toernooien organiseren om veelbelovende talenten van lokale voetbalscholen aan het werk te zien.

Anderlecht zal hierbij de hulp krijgen van Luciano Djim, een oud-speler van onder meer Charleroi uit de Centraal Afrikaanse Republiek. "Ik help Anderlecht ter plaatse en een scout van de club zal de spelers komen bekijken", zegt Djim in La Dernière Heure. De meest veelbelovende jongeren krijgen de kans om zich verder te ontwikkelen in Neerpede en onder begeleiding van de sociale cel van Jen-François Lanvain.

De voorbije twee jaar haalde Anderlecht al verschillende beloftevolle Afrikanen naar België. Emmanuel Adjei Sowah en Idrissa Doumbia schopten het al tot de A-kern. Karim Abdul Danté en Edo Kayembe zijn smaakmakers bij de U21. Verder zijn er onder meer Mohammed Dauda en Richard Kule Mbombo.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.