Gillet: "Nantes heeft spijt dat ze Hanni lieten gaan"

DONDERDAG, 11 MEI 2017, 15:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Al wie Anderlecht een warm hart toedraagt, zal zondag vol spanning de partij tegen Club Brugge volgen. Eén van hen is Guillaume Gillet. Vanuit Nantes volgt hij de prestaties van zijn voormalige club op de voet. "Vooral Hanni en Teodorczyk vind ik sterke spelers."

Gillet voetbalde van 2008 tot 2015 voor Anderlecht en veroverde vier landstitels. In 2010 won hij de titel op het veld van Club Brugge. "Dat is één van de mooiste herinneringen uit mijn leven", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Kampioen worden op bezoek bij je grootste rivaal, mooier kan niet."

Momenteel is Gillet aanvoerder en sterkhouders bij het Franse Nantes, de club waar Sofiane Hanni debuteerde op het hoogste niveau. "Ik ben een fan van Hanni, hij is de Boussoufa van vandaag", aldus Gillet. "Bij Nantes hebben ze nu spijt dat ze hem destijds (in 2011, red.) hebben laten vertrekken. Hij kan een perfecte laatste pass geven."

Naast Hanni is Gillet ook onder de indruk van Teodorczyk en het werk van coach René Weiler. "Teodorczyk is een sterke spits. Hij scoort nu minder, maar Anderlecht zal hem wel begeleiden. En de grote verdienste van Weiler is dat hij de kleedkamer weer op één lijn kreeg. Een vedette als Okaka opzij schuiven, dat vraagt lef."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.