"Weiler genoot nog slechts steun van twee personen"

ZONDAG, 14 MEI 2017, 15:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Als Anderlecht erin slaagt om kampioen te spelen, dan zal dit manager Herman Van Holsbeeck een geweldig gevoel bezorgen. "Dit was het moeilijkste seizoen uit mijn carrière. We hebben tonnen kritiek gekregen", zo vertelt hij.

Met zeven titels in dertien seizoenen kan Van Holsbeeck een erg fraai palmares voorleggen. Ondanks deze trofeeën, kreeg hij ook ieder seizoen kritiek te slikken. Dit seizoen vindt hij het zwaarst van allemaal. "De tonnen kritiek, zeker in de eerste vijf maanden, hebben ons getekend. Als je dat kan afronden met een titel, dan zou dat zoet smaken", vertelde hij in De Ochtend op Radio 1.

Vooral coach René Weiler, door Van Holsbeeck aangesteld, moest het ontgelden. In oktober leek zijn lot bezegeld. "Op een bepaald moment stonden intern en extern nog twee mensen achter Weiler: voorzitter Roger Vanden Stock en ikzelf", aldus de manager. Weiler mocht blijven. "Omdat we zagen met wat hij bezig was, ook in de kleedkamer."

De voorbije twee jaar greep Anderlecht volgens Van Holsbeeck naast de titel omdat de groep niet eendrachtig streed. Dat ze dit nu wel doet, is volgens hem de verdienste van Weiler. "Deze omschakeling vroeg tijd, maar in Anderlecht krijg je geen tijd", weet Van Holsbeeck, die aangeeft dat Weiler sowieso blijft. "We zijn ongelofelijk tevreden met de manier waarop hij ons iets bijbrengt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.