Delferière: "Bond moet beslissen"

MAANDAG, 15 MEI 2017, 13:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sommige Club Brugge-supporters lieten zich gisteren van hun lelijkste kant zien. In de tweede helft kreeg assistent-scheidsrechter Wim Smet zelfs een voetzoeker tegen het lichaam gegooid. Sebastien Delferière, die de wedstrijd perfect in de hand had, maakt een verslag op van de incidenten: "Nadien moet de bond beslissen."

Sébastien Delferière is één van de beste scheidsrechter in het Belgisch voetbal, zo niet de beste. Dat bewees hij gisteren nog eens tijdens Club Brugge - Anderlecht. Hij nam keer op keer de juiste belsissing. "Ik denk toch ook dat zowel ik als mijn assistenten correct hebben gefloten. Vooral tijdens de penaltyfase ben ik tevreden dat we de juiste beslissing hebben genomen. Ik stond dankzij mijn goeie looplijn op de juiste plaats om die fase te beoordelen", zegt Delferière tegenover Sporza.

"We wisten op voorhand dat het een intense wedstrijd ging worden, maar het is aan ons om het hoofd koel te houden", gaat de scheidsrechter verder.

Op gegeven moment was het zelfs heel intens toen zijn assistent geraakt werd door een rookbom of voetzoeker. "Hij is nu in orde. Maar ik kan er niet veel over zeggen, want ik ga er zeker een verslag over maken. Dat zal de afgevaardigde van de KBVB ook doen en dan is het aan de bond om te beslissen."

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.