Deschacht gaat voluit voor vrijspraak

DINSDAG, 16 MEI 2017, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Kansspelcommissie buigt zich morgen over het dossier van Olivier Deschacht. De Anderlecht-verdediger zal persoonlijk aanwezig zijn om zich te verdedigen. Onder meer zijn wedstrijdpremies moeten aantonen dat hij niet zelf gokte.

De Kansspelcommissie onderzocht de voorbije maanden in detail het gokgedrag vanop de account van Deschacht. Tussen maart 2009 en juli 2016 werden er 2.622 weddenschappen geregistreerd waarvan 2.436 op voetbalwedstrijden. Op veertig wedstrijden van Anderlecht werd er gegokt. In twintig daarvan stond Deschacht op het wedstrijdblad. Zeven keer werd er gewonnen en dit leverde 1.482 euro op.

Eén wedstrijd zorgt voor de grootste problemen: de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. Vanop de account van Deschacht werd gegokt op een nederlaag terwijl Deschacht in de basis stond. Dit leverde 757 euro op. Volgens de entourage van Deschacht bewijst dit bedrag dat Deschacht niet zelf gokte. Een gelijkspel zou hem 20.000 euro aan wedstrijdpremies opleveren, een overwinning zelfs 40.000.

Volgens Deschacht was het zijn broer Xavier die de gokte vanop de account, iets wat Xavier bevestigt. Xavier probeerde het geld dat op de gokrekening van Deschacht stond aan zichzelf uit te betalen, maar dat lukte niet omdat de account op naam van Olivier stond. Waarop hij de namen veranderde en vervolgens het geld wel naar zijn bankrekening kon overschrijven.

De Kansspelcommissie slaagde er niet in om te bewijzen dat het Deschacht zelf was die gokte, wel dat er gegokt werd vanop een computer in het ouderlijk huis. Deschacht en zijn advocaat Luc Deleu gaan dan ook resoluut voor de vrijspraak. De kans dat er morgen al een uitspraak komt, is klein.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.