Brugse politie wil alle relschoppers aanpakken

WOENSDAG, 17 MEI 2017, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Niet alleen Lukasz Teodorczyk mag zich aan een boete verwachten na Club Brugge - Anderlecht, ook verschillende Club-fans moeten vrezen. Teodorczyks middenvinger kwam er nadat tientallen Club-fans hem op hetzelfde gebaar trakteerden en de Brugse politie wil hen allemaal opsporen en beboeten.

De Brugse korpschef Dirk Van Nuffel bevestigt in Het Laatste Nieuws dat zijn manschappen bezig zijn met het opmaken van een proces-verbaal voor Teodorczyk. Op de videobeelden is ook te zien hoe verschillende fans van Club Brugge hun middenvinger uitstaken naar Anderlecht-spelers. "Ook die mensen kunnen een pv verwachten", stelt Van Nuffel. "Het kan enkele weken dure voor we iedereen geïdentificieerd hebben, maar we laten het hier niet bji."

Ook tijdens de wedstrijden vonden er allerlei kleine en grote incidenten plaats. Zo werd assistent-scheidsrechter Wim Smet geraakt door een bommetje en kreeg Anderlecht-coach René Weiler een batterij tegen het lichaam gegooid. "We zijn volop bezig met het onderzoeken van alle incidenten en zullen er gepast gevolg aan geven", aldus Van Nuffel.

Ook Anderlecht-fans moeten vrezen

Net alleen supporters van Club Brugge mogen zich aan een boete verwachten, ook 45 Anderlecht-fans kunnen in de problemen komen. Zij kwamen naar Brugge zonder combiticket. Dit was verplicht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.