"Ik had net zo vaak kunnen scoren als Teodorczyk"

WOENSDAG, 17 MEI 2017, 11:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hamdi Harbaoui kijkt morgen opnieuw zijn moederclub Anderlecht in de ogen. Bij Charleroi toont de Tunesiër dat hij nog steeds een killer voor doel is, maar volstaat dit voor een tweede kans bij Anderlecht? "Als ik terugkeer, wil ik een goed gesprek met Weiler."

Harbaoui arriveerde eind augustus bij Anderlecht, maar drie maanden later mocht hij alweer opkrassen van René Weiler. "Ik heb nooit begrepen waarom want ik ben geen speler die voor problemen zorgt in de kleedkamer", vertelt Harbaoui aan RTBF. "Als men me duidelijk gezegd had wat het probleem was, kon ik ermee leven, maar dat was niet het geval."

"Weiler stuurde me weg zonder een reden te geven", gaat Harbaoui verder. "Nochtans ben ik een correct en professioneel persoon. Ik heb nooit een echte kans gekregen. Zelfs het bestuur begreep de keuze van Weiler niet. Weiler kreeg echter alle macht omdat enkel de titel van tel was. Bij Lokeren was ik topschutter met 22 doelpunten in dertig wedstrijden. Als ik meer speelminuten had gekregen, had ik misschien net zo vaak kunnen scoren als Teodorczyk."

Na dit seizoen keert Harbaoui terug naar Anderlecht. Of Weiler hem terug wil, is echter maar de vraag. "Als ik zou terugkeren, zal er een goed gesprek moeten plaatsvinden tussen ons."

Titelpremie

In de heenwedstrijd op Anderlecht scoorde Harbaoui het enige doelpunt waardoor Anderlecht met 0-1 verloor. Wat hij dit morgen opnieuw flikt? Schiet Harbaoui dan in zijn eigen voet omdat hij zo de titel van Anderlecht en zijn eigen titelpremie op het spel zet? "Geloof me of niet, maar ik weet niet of ik recht heb op de titelpremie. Ik moet mijn contract nog eens herlezen", zo zegt hij.

Het Laatste Nieuws weet echter dat Harbaoui zich niet moet inhouden. De krant vernam van zijn bronnen dat in de huurovereenkomst is opgenomen dat Harbaoui geen premie krijgt wanneer Anderlecht kampioen wordt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.