Geen grootse kampioenenviering in Stad Brussel

DONDERDAG, 18 MEI 2017, 10:13 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bij de titeloverwinning van Gent en Brugge, barstte in beide steden een groot volksfeest los, ook Rotterdam was afgelopen maandag te klein voor de viering van Feyenoord. Zo een taferelen moeten we niet in Brussel verwachten, tot grote spijt van RSC Anderlecht. “We kijken met bewondering naar steden als Brugge en Gent, die hun clubs als trotse ambassadeurs beschouwen", aldus David Steegen.

Schepen van Sport, Alain Courtois, laat weten dat dat komt omdat Anderlecht buiten het grondgebied van de Stad Brussel ligt. Dus is het ook niet aan hen om een kampioenenviering te organiseren, klinkt het daar nog. Een spijtige vaak vinden ze op Neerpede: "Want we beschouwen ons als een Brusselse club met nationale uitstraling."

“We kijken dan ook met enige bewondering wat steden als Brugge, Gent, Luik, Rotterdam, Turijn, Madrid en Barcelona doen die hun clubs die als trotse ambassadeurs beschouwen", gaat Steegen verder, "Gelukkig heeft de gemeente Anderlecht ons wel al uitgenodigd op het stadhuis om bij winst, de titel te vieren. In Europa dragen wij al 54 seizoenen na elkaar de goede naam van Brussel uit. Dat zal nooit veranderen.”
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.