Schandalige overtreding Witsel ontsiert topper

ZONDAG, 30 AUGUSTUS 2009, 22:30 - Michaël

De topper tussen Anderlecht en Standard is geëindigd op een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd werd echter ontsierd door een zware tackle van Witsel op Wasilewski met als resultaat een open beenbreuk.

Bij Anderlecht geen Biglia en De Sutter in de basis, Van Damme start wel. Paars-wit startte sterk en Suarez toonde zich een gesel voor de Standard-defensie. Net als in de testmatchen werden er al snel fouten gemaakt, vooral langs de kant van de Rouches. Na 26 minuten volgden er horrorbeelden in het Astridpark: Witsel ging op het been van Wasilewski staan en werd met donkerrood van het veld gestuurd. De Pool moest worden afgevoerd met een vervormd been. Mbokani profiteerde van de verwarring om de 0-1 te scoren, nadat het spel een tijd stil lag. Lang duurde de Standardvreugde niet want Gillet kon na een knappe voorzet van Boussoufa de gelijkmaker binnentrappen: 1-1.

De tweede helft begon met dezelfde 21 spelers al werd Collet al snel vervangen door Mulemo. Paars-wit kwam gretig uit de kleedkamer en creëerde enkele kansen. Daarna was het Standard dat het balbezit opeiste. In de 63ste minuut scoorde Boussoufa de 2-1 maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens handspel van Van Damme. Proto moest uitpakken met twee supersaves op pogingen van Jovanovic. De pas ingekomen Lukaku miste enkele minuten voor affluiten dé kans op de 2-1. De jonge speler kopte helaas over. Ook in de twee minuten exra tijd werd er niet meer gescoord. Eindscore: 1-1

Mooi voetbal hebben we niet gezien in deze wedstrijd. Het enige wat te onthouden viel was de zware fout van Witsel op Wasilewski en dat Anderlecht ondanks het gelijkspel op kop blijft. Ook Polak moest al in de eerste helft vervangen worden wegens een blessure. Binnen twee weken trekt Anderlecht richting de hel van Staaien.