Kara: "Sommige zagen mij liever gaan dan komen"

ZONDAG, 21 MEI 2017, 18:25 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Kara Mbodj, of je ben voor of je bent tegen. De Senegalese verdediger kreeg heel wat verwijten rond het hoofd tijdens de wintermercato nadat hij zogezegd niet wou terug komen naar Anderlecht. Ook het seizoensbegin liep niet van een leien dakje. Toch heerste hij een heel seizoen lang in de verdediging in de verdediging, ondanks de tegenwind. 

Kara beloofde enkele weken geleden dat hij meer uitleg zou geven rond alle heisa die er geweest is. Vorige vrijdag was het dan zover bij Le Grand Débrief van La Dernière Heure. De avond ervoor speelde Anderlecht kampioen op het veld van Charleroi. "Ik lag om 3u in mijn bed. Ik drink geen alcohol en ben ook niet gaan feesten."
 

De Senegalees kende een woelig seizoensbegin: "Het deed toen de ronde dat ik Anderlecht wou verlaten. Ik zou tegen René Weiler gezegd hebben dat hij op mij niet moest rekenen, voorbije zomer, dat ik vertrok. Daar is niets van waar. Ik heb nooit de club willen verlaten. Integendeel, het is eerder de club die mij naar de deur duwde. In ieder geval toch sommige personen binnen de club."

Namen noemen wil Kara niet: "Ik wil geen namen noemen of met modder gooien en zo de titel overschaduwen. Ik wil gewoon zeggen dat ze mijn gedurende twee maand bij de beloften hebben laten trainen. Ze hoopten om mij zo te kraken. Maar ze hebben nooit iets tegen mij kunnen gebruiken. Ik heb er alles aan gedaan om terug in de kern te geraken."

René Weiler

"Ze hebben toenertijd veel slechte dingen gaan vertellen over mij tegen René Weiler. Door met mij te praten heeft de coach ondervonden dat dat allemaal leugens waren. Ze zeggen dat ik een moeilijke jongen ben, ik heb gewoon karakter, iets wat moeilijk aanvaard wordt binnen het moderne voetbal. Maar ik dank de coach. Ik heb heel veel respect voor hem. We hebben samen hard gewerkt voor de pleog. Samen met zijn staff heeft hij mij geholpen om fouten uit mijn spel te halen. Daarvoor nam ik nog teveel risico's."

"Ik had nog twee doelstellingen: kampioen worden met Anderlecht en diegene die zoveel kritiek op mij hadden, de mond snoeren. Vooral op sociale media heb ik de volle laag gekregen. En nu ? Ik maak nog altijd deel uit van Anderlecht. We zullen wel zien of dat nog altijd zo is als de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen beginnen."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.