Ontgoochelde Vanden Borre terug in België

DINSDAG, 23 MEI 2017, 07:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anthony Vanden Borre is terug op Belgische bodem. Gedegouteerd en vooral ontgoocheld over zijn Congolees avontuur. De wil bij Vanden Borre was groot, alleen dachten er zijn ploegmaats bij TP Mazembe er anders over. De kans bestaat dat hij zelfs niet meer terugkeert naar Congo. 

Voorzitter Moïse Katumbi, van TP Mazembe en Anthony Vanden Borre zelf, waren in de wolken met zijn transfer naar Congo. Alleen heeft de spelersgroep het niet zo begrepen op de komst van de rechtsback. Van in het begin werd hij dan ook tegengewerkt binnen de groep, ook de technische staf keerde zich tegen hem. 

De kleedkamer van TP Mazembe wordt vooral geleid door enkele oude Congolese internationals, de trainer is zelfs een oud-speler die vooral aan vriendjespolitiek doet. Zij beschouwen Anthony als een indringer. Na tussenkomst van voorzitter Katumbi, mocht Vanden Borre eindelijk eens spelen. Maar de boycot ging gewoon verder op het veld. Zijn ploegmaats lieten hem volledig links liggen en als hij al eens de bal kreeg, waren het slechte passes. 

Na die wedstrijd deed de ster van het team, Tresor Mputu, telefonisch zijn beklag bij de voorzitter. Daarin klonk het dat Anthony te dik was en hij een hartinfarct zou krijgen als hij bleef spelen. Gedaan met spelen dus voor Vanden Borre, die er nu sterk aan twijfelt of hij nog zal terugkeren naar Congo. Een vast contract was er niet, waardoor Anthony dus de mogelijkheid heeft om op te stappen. 

Al wil hij nog niet alle bruggen opblazen. Vanden Borre wil, nu hij terug is in België, een gepsrek met voorzitter Katumbi. Komt er volgend seizoen een nieuwe trainer bij TP Mazembe, dan wil hij eventueel terugkeren naar Lubumbashi. 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.