Geen Eurostadion, geen huldiging

WOENSDAG, 24 MEI 2017, 14:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal Anderlecht dit seizoen niet huldigen voor zijn landstitel. Volgens RTBF komt dit door de weigering van paars-wit om mee in het Eurostadion-verhaal te stappen.

Normaal gezien krijgt iedere Brusselse sporter of sportvereniging die een betekenisvolle titel wint een huldiging en receptie aangeboden. Daar moet Anderlecht nu niet op rekenen. Men wil het niet met zoveel woorden gezegd hebben, maar Brussels minister-president Rudy Vervoort (PS) is behoorlijk nijdig op Anderlecht. "Ik ben een hoffelijk en beleefd persoon. Ik verwacht hetzelfde van anderen. Een partner, die respecteer je."

Vooral de rol van Jo Van Biesbroeck zou bij de Brusselse regering vragen oproepen. Hij zou zich iets te dicht bij Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) bevinden en is de persoon die ervoor zorgde dat Anderlecht het akkoord met Ghelamco opzegde. Hoe dan ook, het is duidelijk dat de relaties tussen Anderlecht en het Brussels gewest momenteel vertroebeld zijn.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.