Tielemans in UEFA Europa League Team van het Jaar

DONDERDAG, 25 MEI 2017, 20:59 - lajoya
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Youri Tielemans tekende gisteren een contract bij AS Monaco en nam hiermee afscheid van RSC Anderlecht na 15 jaar trouwe dienst. De 20-jarige middenvelder speelde het afgelopen seizoen zijn beste seizoen en nam afscheid met de 34e landstitel. Daarbovenop schitterde hij met RSCA ook in de Europa League.

De UEFA heeft hem nu hiervoor beloond met een plaatsje in het UEFA Europa League Team van het Jaar. Hierin bevindt hij zich in uitstekend gezelschap met onder andere Paul Pogba en Henrikh Mkhitaryan op het middenveld. Als argumentatie voor zijn selectie gaf de UEFA nog mee dat ze Tielemans een jonge indrukwekkende speler vinden die gedurende de hele competitie op hoog niveau presteerde.

Leuk extra weetje: Tielemans is de enige speler in deze ploeg die niet uitkwam voor 1 van de 4 halve finalisten (Manchester United, Ajax, Celta de Vigo en Lyon).

Het volledige UEFA Europa League Team van het Jaar:

Doelmannen: Sergio Álvarez (Celta Vigo),Sergio Romero (Manchester United)
Verdedigers: Eric Bailly (Manchester United FC), Gustavo Cabral (Celta de Vigo), Jérémy Morel (Lyon), Matthijs De Ligt (Ajax), Daley Blind (Manchester United), Antonio Valencia (Manchester United).
Middenvelders: Pablo Hernández (Celta Vigo), Ander Herrera (Manchester United), Paul Pogba (Manchester United), Youri Tielemans (Anderlecht), Corentin Tolisso (Lyon), Henrikh Mkhitaryan (Manchester United), Amin Younes (Ajax)
Aanvallers: Zlatan Ibrahimović (Manchester United), Alexandre Lacazette (Lyon), Bertrand Traoré (Ajax)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.