Club Brugge vervolgd voor wangedrag fans tijdens topper

VRIJDAG, 26 MEI 2017, 15:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het Bondsparket heeft Club Brugge opgeroepen om zich te verantwoorden voor het wangedrag van zijn supporters tijdens de jongste Club Brugge - Anderlecht. Dinsdag moet Club verschijnen voor de Geschillencommissie. 

Tijdens de wedstrijd werd assistent-scheidsrechter Wim Smet geraakt door een rookbom, Youri Tielemans kreeg bij een hoekschop honderden papierproppen over zich heen en Anderlecht-coach René Weiler werd bij het verlaten van het veld geraakt door een gegooide batterij. Frank Acheampong kreeg racistische gezangen te verduren. Scheidsrechter Sébastien Delferière en de Match Delegate maakten in hun verslag gewag van (sommieg van) deze incidenten.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de Club-fans zich misdroegen. Tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht in de reguliere competitie gooiden ze ook rookbommen. Dat leverde Club Brugge toen een boete van 1.000 euro op. Daarnaast heeft Club nog een voorwaardelijke straf van hetzelfde bedrag staan voor het gebruik van Bengaals vuur op speeldag elf tegen Moeskroen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.