"Lof van Kompany maakt mij trots"

WOENSDAG, 7 JUNI 2017, 17:19 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Vrijdag spelen de Rode Duivels hun kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Net als tegen Tjechië hoopt Youri Tielemans te starten, al beseft hij dat de concurrentie op het middenveld groot is. Vincent Kompany had niets dan lof voor de jonge middenvelder, iets wat Tielemans meer dan plezier doet. 

“Hij heeft meer talent dan toen ik die leeftijd had”, zwaaide Kompany met lof richting Tielemans. "Zoiets horen van Kompany maakt me fier", geeft Tielemans toe, "Ik kan niet meer doen dan mijn best blijven doen en een goede indruk maken. Want in de basiself geraken zal geen gemakkelijke opdracht worden. Een basisplaats tegen Estland zal héél moeilijk worden in deze talentrijke ploeg.De trainer maakt de keuze, en ik accepteer die.”

AS Monaco

Tielemans kwam ook nog eens terug op zijn transfer naar AS Monaco. De middenvelder is tevreden dat die heel vlug geregeld was. "Ik wou naar de nationale ploeg komen zonder de zorgen van een transfer rond mijn hoofd. Dus daar ben ik heel blij om. Monaco toonde vorig jaar al interesse. Mijn doel is om er meteen in de basiself te staan en ze geloven daar ook in mij."

Met een transferbedrag van rond de 23 miljoen euro is hij meteen ook de duurste Belgische transfer. Maar dat is iets waar Tielemans niet echt mee bezig is: "Het is vooral interessant voor Anderlecht en natuurlijk staat dat toch ook goed op mijn palmares.“
 anderlecht-online forum