"Collegialiteit onder doelmannen"

WOENSDAG, 7 JUNI 2017, 18:11 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Frank Boeckx is net terug van vakantie op Ibiza en herstelt nog van zijn rugoperatie. Daardoor is het niet helemaal zeker of hij volgend seizoen opnieuw onder de lat zal staan. Daar maakt Boeckx geen probleem van, als eventueel Mile Svilar zijn plaats in doel inneemt, zal Boeckx klaar staan om de jonge Svilar bij te staan met raad en daad. 

"Je ziet nu al dat Mile een uitzonderlijk talent is", zegt Boeckx, "Het is nu aan Anderlecht om de juiste balans te vinden want hem te vroeg brengen is ook niet goed. Dan heb je de kans om met een verbrande jonge doelman te zitten. Maar als zijn tijd komt zal ik hem zo goed mogelijk bijstaan. Svilar heeft het in zich om een topper te worden en ik zal hem daar met raad en daad voor bijstaan."

De kans bestaat dus ook dat Boeckx terugzakt in de doelmannen-hiërachie: "Maar ik zal daar niet moeilijk over doen", is hij eerlijk, "Vorig seizoen ben ik ook zo begonnen, toen stond ik tussen Svilar en Roef. Er heerst een zekere collegialiteit tussen doelmannen. We gunnen het aan diegene die op dat moment in doel staat. Iedereen wil spelen, maar in doel is er maar één plaats hé."
 anderlecht-online forum