"Moeilijke keuze die we niet willen maken"

DONDERDAG, 15 JUNI 2017, 07:19 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voor de verschillende sporttakken heb je zowel Franse als Nederlandstalige bonden. Elke club moet een keuze maken tot welke bond hij behoort, zo ook RSC Anderlecht. Een keuze die de club eigenlijk niet wil maken. "Wij zijn een Brusselse en een Belgische club en moeilijk in een keurslijf te dwingen", aldus David Steegen. 

"We willen helemaal de keuze niet maken tussen Frans en Nederlands, tot past niet bij onze club. In onze kleedkamers is er plaats voor elke taal en niet alleen voor Nederlands of Frans", gaat Steegen verder.

Momenteel is Anderlecht nog lid van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, maar daar moet dus binnenkort verandering in komen. Dik tegen de zin van paars-wit. "Het is echt geen gemakkelijke keuze. We willen gewoon niet kiezen, daarom dat we het al zolang uitstellen, maar we moeten nu eenmaal de wet volgen. We weten helemaal nog niet wat we gaan beslissen. Binnen de club zullen we overleggen om te zien wat de beste oplossing is."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.