Gerkens: "Ik wil spelen, niet zo maar er zijn"

MAANDAG, 19 JUNI 2017, 17:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vanmiddag stelde Anderlecht met Pieter Gerkens zijn tweede nieuwkomer voor dit seizoen voor. De Limburgse middenvelder glunderde en toont zich meteen ambitieus. "Ik wil zo veel mogelijk speelminuten verzamelen. Mijn ambitie is om meteen in de ploeg te staan."

Anderhalf jaar nadat Gerkens van Genk naar STVV trok, zet hij opnieuw een stap hogerop. "Het is erg tof om naar een grotere club te gaan. Ik ben nog jong, maar ik ben klaar voor deze stap. Ik heb heel lang gewerkt om dit te bereiken. Nu het zo ver is, ben ik heel erg blij", vertelt de 21-jarige middenvelder.

Gerkens krijgt met Sofiane Hanni, Nicolae Stanciu (op de 10), Sven Kums en Adrien Trebel (op de 8) stevige concurrentie, maar dat schrikt hem niet af. "Ik wil me eerst integreren, maar daarna wil ik zoveel mogelijk speelminuten maken en mijn steentje bijdragen", zo klinkt het. "Mijn ambitie is om zo snel mogelijk in de ploeg te staan. Ik ben nog jong, maar hopelijk kan ik meteen titularis zijn. Ik ben hier om te spelen, niet zomaar om erbij te zijn."

De integratie zal wellicht vlot verlopen. Gerkens komt bij paars-wit immers bekende gezichten tegen. "Ik ken Leander Dendoncker van bij de nationale ploeg. In de jeugdreeksen hebben we altijd samen gespeeld. Ook Michaël Heylen ken ik. Het komt wel goed", aldus Gerkens, die koos voor rugnummer acht. "Dat rugnummer droeg Steven Gerrard ook en hij is mijn idool. Toen ik hoorde dat dit nummer vrij was, twijfelde ik niet."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.