Ferrera moet jeugdcoaches modern voetbal bijbrengen

DINSDAG, 20 JUNI 2017, 07:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De laatste tijd werd pijnlijk duidelijk dat er iets schort aan de jeugdopleiding van Anderlecht. Paars-wit brengt technisch geweldige voetballers voort, maar de stap naar het moderne voetbal is vaak te groot. Om daar iets aan te doen, haalt paars-wit nu Emilio Ferrera in huis.

De prestaties op jeugdtoernooie en de technische bagage van veel jongeren doen vaak het beste verhopen, maar de stap naar wedstrijden bij de A-kern bleek de voorbije jaren voor veel jongeren te groot. René Weiler kaartte het probleem aan en de club ging op zoek naar een oplossing. Emilio Ferrera moet met zijn ervaring de jeugdcoaches bijsturen.

"Emilio moet coach van de coaches worden", legt manager Herman Van Holsbeeck uit. "Hij moet hen de methodiek en didactiek van het moderne voetbal bijbrengen. Technisch zijn onze jongeren de beste van België, maar het moderne voetbal vereist meer."

Van Holsbeeck wil dat de Anderlecht-jongeren in de toekomst techniek koppelen aan snelheid van uitvoering. Ook balbezit zal niet langer het allerbelangrijkste zijn. "Vroeger won je negen wedstrijden op tien dankzij meer balbezit, vandaag is omschakeling belangrijk", aldus Van Holsbeeck.

Ferrera krijgt bij Anderlecht voorlopig een contract voor één seizoen. Daarna volgt een evaluatie.



anderlecht-online forum