Lukebakio hoopt op nieuwe kans: "Ik ben veranderd"

WOENSDAG, 21 JUNI 2017, 07:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dodi Lukebakio zal vandaag niet hervatten bij de A-kern, maar dat deert hem niet. De flankaanvaller heeft naar eigen zeggen de boodschap van René Weiler begrepen en wil zich bij de U21 bewijzen en een nieuwe kans afdwingen. "Ik ben veranderd. Bij Toulouse heb ik veel geleerd."

Zowel Besnik Hasi als René Weiler werden soms gek van Lukebakio: te laat komen naast het veld, onnodige dribbels en zijn mannetje laten lopen tussen de lijnen. En dus verhuurde Anderlecht Lukebakio vorig seizoen aan Toulouse. Met succes blijkbaar. "Het is gedaan om mijn talent te vergooien", vertelt Lukebakio vandaag in La Dernière Heure. "Als de training om 9 uur begon, was ik er vroeger om 9.05 uur. Nu sta ik om 7.15 uur al oefeningen te doen in de fitnessruimte."

"Het duurde lang voor ik de les begrepen had, maar het is gelukt", zo gaat hij verder. Ook op het veld is Lukebakio naar eigen zeggen volwassen geworden. "Geen nutteloze dribbels meer. Mijn spel is eenvoudiger geworden: sneller richting doel en ik doe ook mijn verdedigend werk. Ik heb de knop omgedraaid."

De uitleenbeurt aan Toulouse heeft Lukebakio's ogen doen open gaan. Ook al speelde hij er niet veel, hij heeft er wel veel geleerd. "Coach Dupraz was soms erg hard voor mij. Ik heb leren incasseren omdat ik wist dat hij in mij geloofde."

"Nog niets beslist over toekomst"

Lukebakio hervat vandaag niet bij de A-kern, maar bij de U21. "Maar dat maakt niet uit. Ook daar kan ik het bestuur en de supporters tonen dat ik veranderd ben. Het is aan meneer Weiler om te beslissen of ik nog een kans krijg."

Toulouse wil Lukebakio opnieuw huren en ook Charleroi en STVV tonen interesse als de nieuwe kans er niet komt. "Maar er is nog niets beslist over mijn toekomst. Anderlecht blijft de club van mijn hart, maar als het niet lukt, wil ik gerust verhuurd worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.