Anderlecht geeft leiding af aan Sint-Truiden

ZATERDAG, 12 SEPTEMBER 2009, 19:54 - Michaël

Een verplaatsing naar Staaien blijft voor Anderlecht een zeer lastige uitwedstrijd. Dat werd vanavond opnieuw bewezen, want paars-wit verloor met 2-1 van Sint-Truiden en moet de leidersrol lossen.

Anderlecht begon te nonchalant aan de wedstrijd en keek na amper tien minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst was het Chimedza die kon scoren op aangeven van Sidibe en enkele minuten later tekende diezelfde Sidibe voor de 2-O. Paars-wit probeerde zich in de wedstrijd te werken, maar Suarez en De Sutter konden de kansen niet benutten.

De tweede helft begon zonder Chatelle die gewisseld werd voor Legear. Sint-Truiden dacht na de pauze vooral aan het verdedigen van de voorsprong, waardoor Anderlecht de match kon controleren. De Sutter mistte bij het begin van de tweede helft een grote kans en werd even later vervangen door Lukaku. Scoren lukte echter niet waardoor paars-wit achter de feiten bleef aan hollen. In de 83ste minuut zorgde Juhasz met een kopbaldoelpunt nog voor de eerredder.

Anderlecht speelde een erg bleke partij waardoor het de leiding in het klassement moet afstaan aan STVV. Volgende donderdag staat de Europese verplaatsing tegen Dinamo Zagreb op het programma. Als paars-wit daar iets wil rapen zal het allezins veel beter moeten dan vandaag.