Weiler: "Niet veel versterking meer nodig"

DONDERDAG, 22 JUNI 2017, 11:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met een brede glimlach leidde René Weiler gisteren de eerste training. In tegenstelling tot vorig jaar lijkt de Anderlecht-kern al samengesteld. "Als er niemand vertrekt, hebben we niet veel versterking meer nodig. Enkel een doelman moet er nog bij." En dat laatste is intussen ook in orde.

"Onze start is anders dan vorig jaar. Rustiger", vertelde Weiler na de eerste training aan de aanwezige journalisten. "Toen moesten we een nieuwe ploeg bouwen met ruim tien nieuwe spelers." Bovendien moest Anderlecht eind juli al aan de bak in de voorrondes van de Champions League. "Nu hebben we meer tijd en de kern is al goed in balans. Ik denk dat de spelers met wie we de competitie zullen beginnen aanwezig zullen zijn tegen de oefenstage in Oostenrijk."

Op Tielemans na, vertrok er nog geen enkele basisspeler. Met Kums haalde Anderlecht meteen een vervanger en Gerkens zorgt dat Weiler extra wisselmogelijkheden heeft op het middenveld. "Kums hoef ik niet voor te stellen en Gerkens is een speler met veel potentieel. We zullen bekijken of we ons spelsysteem moeten aanpassen", aldus Weiler.

Met onder meer Acheampong, Kara, Teodorczyk en vooral Dendoncker dreigt Weiler nog belangrijkse spelers te verliezen. Hoe groot acht hij de kans dat Dendoncker blijft? "Volgens mij is het beter dat hij nog één jaar bljft en met ons Champions League speelt. Hij weet wat ik wil, ik weet wat hij wil. Veel praten is dan nutteloos. We moeten het best mogelijke akkoord vinden voor iedereen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.