Papa Svilar: "Mile moet werken zodat iedereen hem opmerkt"

VRIJDAG, 23 JUNI 2017, 09:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hoe zouden Mile Svilar en zijn entourage zich voelen na de komst van Matz Sels? Het Nieuwsblad vroeg het aan vader Ratko. Die probeerde koel te blijven, maar uit zijn antwoorden blijkt toch enige ergernis.

"Van mij mag Sels tien jaar blijven als ANderlecht dat goed vindt", zo luidde zijn antwoord op de vraag of de komst van Sels zijn zoon blokkeert. Vervolgens kwam het cliché dat Mile enkel voor zichzelf moet werken en als hij niet mag meedoen met de A-ploeg, hij moet presteren op training en bij de beloften. "Zodat iedereen hem opmerkt", voegt vader Ratko toe. Weiler dus? "Ja, maar ik bedoel iedereen." Buitenlandse ploegen dan? "Zij kennen Mile, maar hij heeft nog een contract bij Anderlecht."

Van Holsbeeck: "Op training tonen dat hij de beste is"

Anderlecht-manager Van Holsbeeck beseft dat de situatie moeilijk ligt. "Maar we konden het risico niet nemen om geen extra doelman te halen", klinkt het. "Vorig jaar gaven we Roef een basisplaats, maar we moesten vaststellen dat het voor een jonge doelman niet evident is eerste keeper van Anderlecht te zijn. Eén blunder en journalisten noemen je een vliegenvanger. Daar moet je mee kunnen omgaan."

Hoe dan ook zal Svilar in de oefenduels zijn kans krijgen aan hem om deze te grijpen. "Zijn familie meent dat hij klaar is om eerste doelman te zijn, dan kan hij dit tonen", aldus Van Holsbeeck. "Als hij wil spelen, zal hij op training moeten bewijzen dat hij de beste is. Zo simpel is het. Sowieso is het de wens van de club om Mile ooit onze eerste doelman te maken."

Eind augustus zal Anderlecht de situatie van Svilar evalueren. Als blijkt dat René Weiler hem dan slechts als derde doelman zit, is volgens Van Holsbeeck een uitleenbeurt bespreekbaar.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.