Sels: "Uitdaging op het juiste moment"

VRIJDAG, 23 JUNI 2017, 11:10 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Matz Sels is gisteren officieel voorgesteld bij RSC Anderlecht. De doelman komt voor één seizoen over van het Engelse Newcastle op huurbasis. Sels ziet Anderlecht als een uitdaging op het juiste moment en de manier om zich in de kijker te spelen met oog op het WK. Hij leverde zelfs loon in om de tijdelijke overstap mogelijk te maken.

"Anderlecht is op het juiste moment gekomen, het is een uitdaging die niet beter kon passen, zowel voor de club als voor mezelf", geeft Sels toe, "Ik wil mezelf opnieuw bewijzen in de Champions League en op het hoogste niveau. Het was zeker een sportieve keuze want ik heb financieel moeten inbinden, maar dat was van geen belang voor mij. Ik wil spelen, vooral met het WK in zicht."

Newcastle

Het voorbije seizoen vertoefde Sels bij het Engelse Newcastle, een succes kon je het niet echt noemen, al wil hij daar niet van weten.
"Het was een bewogen jaar ja, maar het was geen mislukking. Ik heb er veel geleerd en ben er een betere keeper geworden. Maar ik wil in de toekomst doorbreken in de Premier League en er eerste keeper worden. Dat is ook de reden waarom ik maar één seizoen de overstap maak naar paars-wit, zonder aankoopoptie. 

Anderlecht had streepje voor

Het was vooral coach René Weiler die aandrong op Sels, al hebben beide verbazend genoeg geen contact gehad voor de transfer: “Zelf heb ik nog geen contact gehad met Weiler. Maar blijkbaar wou hij mij echt. Dat heb ik uit meerdere bronnen vernomen. Buiten Anderlecht had ik nog opties. Maar Anderlecht had altijd een streepje voor bij mij."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.