Dury: "Leya Iseka is mogelijk goudklompje"

MAANDAG, 26 JUNI 2017, 08:39 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Zulte Waregem organiseerde dit weekend een open training en de 1.500 aanwezigen zagen onder meer Aaron Leya Iseka aan het werk. Franky Dury heeft hoge verwachtingen voor de Anderlecht-huurling. "In België lopen er maar drie spelers van dat kaliber rond."

"Je hebt Leya Iseka, Landry Dimata (van Oostende naar Wolfsburg) en Ryan Mmaee van Standard. Alle drie zijn ze 19 à 20 jaar en hebben ze de specifieke kwaliteiten van een nummer 9: ongeveer 1m85 groot, snel en technisch goed", zo vertelt Dury. "Dat zijn mogelijke goudklompjes."

Heylen

Met Michaël Heylen maakte nog een tweede jeugdproduct van Anderlecht de overstap naar de Gaverbeek. Hij trok definitief naar Waregem, dat 200.000 euro voor hem betaalde. "Gelukkig speelde Heylen nog niet zo veel wedstrijden in eerste klasse, anders was hij niet meer haalbaar voor ons", aldus Dury.

In het verleden speelde Heylen af en toe op het middenveld, maar Dury vindt dat niet zijn positie. "Daarvoor heeft hij te weinig volume. Voor mij is Heylen een centrale verdediger."anderlecht-online forum