'Anderlecht heeft akkoord met Şen'

MAANDAG, 26 JUNI 2017, 20:39 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS Volgens Turkse media heeft Anderlecht een akkoord bereikt met Volkan Şen. De 29-jarige linkerflankaanvaller mag Fenerbahçe verlaten. De voorbije twee seizoen slaagde hij er daar niet in om een basisplaats te veroveren.

In 2011 waren er al geruchten over interesse van Anderlecht voor de toen 24-jarige Şen. Hij trok toen echter van Bursaspor naar Trabzonspor. Daar moest hij zich tevreden stellen met een rol als invaller en na 2,5 jaar keerde hij terug naar de oude stal. Bij Bursaspor pikte hij de draad weer op. In het seizoen 2014-2015 scoorde Şen twaalf keer, wat hem een transfer naar Fenerbahçe opleverde.

In Istanbul kon hij zich niet opwerken tot een volwaardige basiskracht. In ongeveer de helft van de wedstrijden mocht hij starten, voor de rest viel hij meestal in. In zijn eerste seizoen scoorde hij nog zeven keer, het afgelopen seizoen kwam hij niet verder dan één treffer in de beker.

Van de nieuwe coach Aykut Kocaman mag de 26-voudige international nu vertrekken. Volgens Vatadan Haber is Şen in gesprek met verschillende team binnen en buiten Turkije en heeft hij al een akkoord met Anderlecht. Het contract van Şen bij Fenerbahçe loopt nog één jaar. anderlecht-online forum