Deschacht gokte ook vanop eigen gsm en tablet

DONDERDAG, 29 JUNI 2017, 07:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het was niet alleen broer Xavier die gokte, Olivier Deschacht zette ook zelf in op wedstrijden van Anderlecht. Zelfs op nederlagen. Dat acht de Kansspelcommissie bewezen. Zij vonden bewijs dat er ook gegokt werd vanop de smartphone, tablet en laptop.

"Het is voor ons duidelijk dat Deschacht tegen zijn eigen team gespeeld heeft en dat het meermaals en over een lange periode gebeurde", zo luidt het in het communiqué van de Kansspelcommissie. In totaal gokte Deschacht 67 keer op een wedstrijd van Anderlecht. Veertig keer stond hij zelf aan de aftrap.

Eén keer gokte Deschacht ook op verlies van zijn eigen ploeg: Europees tegen Benfica. "Hij wedde op twee paarden: ofwel streek hij de winstpremie op, ofwel de gokwinsten", aldus de Kansspelcommissie. "Dat en het feit dat hij geen enkel schuldinzicht toont, hij blijft beweren dat hij er niets mee te maken heeft, maken dat zijn boete zo hoog ligt."

Broer Xavier en Antwerp-speler Tuur Dierickx kregen elk 6.000 euro boete, vier keer minder dus dan Deschacht. Toch is de 24.000 euro die de Anderlecht-verdediger moet betalen een stuk minder dan de 100.000 euro die eerst was geëist. "Dat bedrag is echter niet proportioneel de bedragen die werden ingezet", zo klinkt het.

In beroep

Luc Deleu, de advocaat van Deschacht, zal de uitspraak nu bestuderen en kijken of hij beroep aantekent. "Op basis van het dossier was voor ons de vrijspraak de enige logische beslissing", zegt Deleu in Het Laatste Nieuws. "Over enkele dagen ontvang ik de motivatie en die zal ik dan met Olivier bespreken."

Bij beroep verhuist de zaak van de Kansspelcommissie naar de burgerlijke rechtbank. De kans is groot dat het dossier dan gerokken wordt tot na het voetbalpensioen van Deschacht volgende zomer. Bovendien kan de Voetbalbond erg moeilijk iets ondernemen zolang dat beroep loopt. 



anderlecht-online forum