FT: Oudenaarde - Anderlecht: 1-3

VRIJDAG, 30 JUNI 2017, 18:46 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht speelde vandaag zijn eerste oefenmatch op het veld van Oudenaarde. De wedstrijd werd afgetrapt om 19u en paars-wit won met 1-3. De eerste helft was niet al te schitterend, maar de landskampioen kampeerde in de tweede helft permanent op de zijde van de thuisploeg.

90' Einde partij.
87' Kums schudt nog eens een goede corner uit de voeten, maar de keeper is attent.
85' Oudenaarde heeft er een degelijke partij opzitten. Inmiddels hebben ze ook al verschillende keren gewisseld. Anderlecht domineerde het tweede bedrijf van de match en kampeert permanent op de helft van de tegenstander.
82' Roef heeft blijkbaar wel wat bijgeleerd in Spanje. Hij schreeuwt luid hoorbaar om zijn verdedigers bij te sturen.
77' Anderlecht wil de match helemaal dood maken en dreigt met schoten vanopt afstand. Ook Trebel probeert het nog eens met een vrije trap.
73' Goal van Lukebakio 1-3.
72' Ganvoula & Faes out - Amrani & Dante in.
71' Lukebakio is dichtbij een goal met een omhaal, maar de keeper pakt uit met een uitstekende redding.
65' Doelpuntenmaker Najar is weer helemaal terug van weg geweest. De flankaanvaller speelt een sterke match.
63' 1-2 voor Anderlecht: Najar scoort na een hoekschop.
60' Kums neemt nu alle hoekschoppen voor zijn rekening. In de eerste helft was dat nog Gerkens.
57' Gerkens en Sowah gaan naar de kant voor Doumbia en Lukebakio.
56' Najar kopt, maar de deklat staat andermaal in de weg.
55' Kums neemt een goede vrije trap maar de keeper redt.
52' Bal op de lat via een corner van Kums.
50' Anderlecht lijkt nu toch langzaam wakker te worden en drukt. De doelpogingen volgen.
46' De tweede helft gaat van start met Roef in de goal in plaats van Svilar.

45' Rust.
44' Thelin komt maar weinig in het stuk voor. Hij bevindt zich vaak op de flank. Trebel daarentegen acteert gretig. Hij dreigt met een goed schot dat maar net over gaat.
41' De thuisploeg komt dichtbij een nieuwe voorsprong, maar Svilar voorkomt erger met een dubbele redding.
37' Gerkens is de man die de hoekschoppen voor zijn rekening neemt.
35' Opvallend is ook dat Svilar de voorkeur in de basis krijgt op Davy Roef, die op de bank zit.
25' Paars-wit speelt maar matig. Het is duidelijk merkbaar dat het om de eerste match van het seizoen gaat. Ganvoula maakt echter wel een degelijke indruk met zijn fysieke presence.
13' Nieuwkomer Ganvoula zet de bordjes gelijk: 1-1.
8' Nog voor het verstrijken van de eerste tien minuten, staat Anderlecht al op achterstand. Jesse Martens scoort de 1-0
0' De wedstrijd gaat van start. Voor diegenen die het zouden gemist hebben op twitter: dit is de opstelling van Anderlecht: Svilar, Deschacht, Najar, Gerkens, Appiah, Kums, Thelin, Trebel, Ganvoula, Faes, Sowah. Deschacht is kapitein.