"Deze ploeg sterker dan met Tielemans"

ZATERDAG, 1 JULI 2017, 10:01 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Roger Vanden Stock is een tevreden voorzitter die komend seizoen vol zelfvertrouwen tegemoet kijkt: "Ik geloof nu al in titel nummer 35." Anderlecht deed al een paar gerichte, sterkt versterkingen, volgens de voorzitter is de ploeg nu zelfs sterker dan met Tielemans. 

"Toen Youri naar AS Monaco trok wisten we dat we niet mochten stilzitten en afwachten. En alle eer gaat hier naar Herman Van Holsbeeck", zegt de voorzitter, "Eerlijk gezegd is dit team dat we nu al hebben, sterker dan met Tielemans."

"Kums zal de rust brengen op het middenveld, hij moet nu de lijnen uitzetten. Onyekuru is de goalgetter, goed voor 22 goals vorig seizoen, net als Teodorczyk. Sels is onze verzekering, we wilden geen risico's nemen met onze keepers, het is nu aan Mile Svilar om te tonen dat hij klaar is voor het echte werk. Boeckx heeft een belangrijke status in de kleedkamer en die zal hij blijven behouden. Hoe dan ook zal de beste keeper spelen", aldus de voorzitter. 

Wat als ?

Natuurlijk kunnen er ook nog utigaande transfers komen en niet van de minste zoals Leander Dendoncker, Kara Mbodj of Lukasz Teodorczyk. "Daar heb je geen vat op op wie nog gaat vertrekken. Maar we doen er alles aan om Dendoncker nog één jaar te houden. Onze grootste troef is dat we Champions League spelen volgend seizoen.  Veel zal ook afhangen van de loting, maar we willen overwinteren. "

De supporters zijn in ieder geval al enthousiast, de abonnementenverkoop loopt als een trein: "Dat is altijd hé na een titel", geeft de voorzitter toe, "En ze kunnen onze transfers wel waarderen. Of ze ook beter voetbal zullen zien dan vorig jaar? Hoe sterker de ploeg, hoe beter het voetbal, hé.”
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.