Anderlecht wint met 0-2 bij Dinamo Zagreb

DONDERDAG, 17 SEPTEMBER 2009, 20:54 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League afgesloten met een zege. Paars-wit won met 0-2 op het veld van Dinamo Zagreb na een teleurstellende match van beide ploegen.


Anderlecht begon met een vertimmerde opstelling aan de wedstrijd. Jelle Van Damme moest in extremis geblesseerd afhaken. Jacobs opteerde voor een vijfmansverdediging met Juhasz, Bernardez en Mazuch centraal, Deschacht en Gillet op de flanken. Op het middenveld maakte Kouyaté zijn debuut voor paars-wit.

Beide ploegen speelden een slappe eerste helft, met Anderlecht dat vooral achteruit kroop en aan verdedigen dacht. Dinamo Zagreb had het meeste balbezit, maar veel gevaar leverde dat ook niet op. De Kroaten mochten wel vrij combineren op het middenveld, terwijl Biglia, Sare en Kouyaté veel moesten schuiven om de ruimte dicht te lopen. Dinamo kreeg welgeteld één grote kans, maar Mandzukic schoot van dichtbij over het doel van Proto. Paars-wit kon op aanvallend vlak weinig tot niets klaarmaken. 0-0 Was dan ook de logische stand bij de rust.

Na de pauze grotendeels hetzelfde spelbeeld: Dinamo met de aanvallende impulsen zonder veel gevaar en Anderlecht dat zich bezig hield met de 0 op het bord te houden. In de 75ste minuut stond het plots 0-1: Bernardez met een lage vrije trap vanop zo’n 30 meter en de bal ging in de rechterhoek binnen. In de slotfase moest Deschacht nog tussenbeide komen in de zestien met een puike sliding. Het werd uiteindelijk nog 0-2 voor Anderlecht: Lukaku met een mooie actie op de linkerflank tot bij Legear, die maar binnen te tikken had.

Uitslag: 0-2
Doelpunten: 74' Bernárdez (0-1), 87' Legear (0-2)

Geel: 31' Sare, 69' Badelj

Dinamo Zagreb: Butina, Etto (85' Tomecak), Lovren, Kovac, Cufre, Sammir (79' Sivonjic), Vrdoljak, Badelj, Morales, Mandzukic, Papadopoulos (69' Slepicka)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Juhasz, Bernárdez, Mazuch, Gillet, Boussoufa (89' Chatelle), Biglia, Sare, Kouyaté (70' Legear), Suarez (85' Lukaku)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.