Evenepoel wint eerste wielerwedstrijd

MAANDAG, 3 JULI 2017, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Remco Evenepoel, tot eind december voetballer bij de U17 van Anderlecht, heeft zijn eerste wielerwedstrijd gewonnen. In Bollebeek (Asse) toonde hij na 88 km de beste van een kopgroep van zes renners.

Evenepoel gold als een groot voetbaltalent, maar eind december ruilde hij Anderlecht voor KV Mechelen. "Bij Anderlecht zei men me dat er geen doorgroeimogelijkheden waren", vertelde Evenepoel in april in Het Nieuwsblad. "Als Jean Kindermans het licht op rood zet, weet je wat je lot is."

Omdat Anderlecht ging niet wilde meewerken aan de transfer naar KV Mechelen, mocht Evenepoel geen wedstrijden spelen voor zijn nieuwe club. "Ik raakte het beu en besloot daarom om in de voetsporen van mijn vader te treden en te gaan wielrennen."

Vader Patrick Evenepoel was van 1991 tot 1994 profrenner bij Histor en Collstrop. In 1993 reed hij de Vuelta uit en boekte hij met de GP van Wallonië zijn grootste overwinning.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.