"Tweede of derde keuze zijn, was geen optie"

MAANDAG, 3 JULI 2017, 15:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dodi Lukebakio valt komend seizoen te bewonderen in het shirt van Charleroi. De flankaanvaller koos bewust voor een avontuur in het Zwarte Land. "Ik wilde naar een club waar ik zou spelen. Een gesprek met coach Felice Mazzu overtuigde me."

Alvorens zijn beslissing te nemen, sprak Lukebakio meer dan een uur met Mazzu. "Zijn verhaal overtuigde me. Mazzu is echt een goede coach. Hij maakt spelers beter. Bij Toulouse heb ik stappen vooruit gezet. Ik ben klaar om me te bewijzen bij Charleroi."

Bij Anderlecht moest Lukebakio in eerste instantie meetrainen met de U21, maar vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Oudenaarde maakte hij wel een gretige indruk. "Manager Herman Van Holsbeeck had er geen probleem mee dat ik zou blijven, maar tweede of derde keuze zijn, dat was geen optie voor mij. Ik wil spelen op het hoogste niveau en dat is bij Charleroi gemakkelijker dan bij Anderlecht."

Bij Charleroi hoopt Lukebakio zich in de kijker te spelen van Johan Walem, bondscoach van de Belgische U21. "Ook al speelde ik al een oefenduel met de A-ploeg van Congo, het is mijn droom van kindsbeen af om voor België te spelen", zegt Lukebakio.

Lukebakio zal van Asse naar Charleroi verhuizen. "Dan ben ik altid op tijd", lacht hij. "Stiptheid was niet mijn sterkste punt, maar ik ben veranderd." En hoewel Charleroi een aankoopoptie heeft, hoopt Lukebakio "sterker terug te keren naar Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.