"Ik heb andere kwaliteiten dan Tielemans"

DINSDAG, 4 JULI 2017, 10:12 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sven Kums is bij RSC Anderlecht gehaald als vervanger van Youri Tielemans, maar daar wil de middenvelder niet van weten. "De vergelijking met Youri gaat niet", zegt Kums, "We hebben alletwee andere kwaliteiten. Ik verlies weinig ballen terwijl Youri gevaarlijker is voor doel."

Kums ziet het middenveld van Anderlecht al helemaal voor zich, op voorwaarde dat Leander Dendoncker niet vertrekt. "Ik heb liever niet dat Leander vertrekt, dat zou niet ideaal zijn voor mij. Dendoncker loopt veel en haalt veel ballen terug, dat deed Neto ook bij Gent, zo iemand heb ik graag naast mij. Samen met Trebel en Hanni kunnen we een heel sterk middenveld vormen", aldus Kums.

Dominant voetbal

Anderlecht haalde vorig seizoen zijn 34ste landstitel binnen, maar het voetbal was niet altijd om over naar huis te schrijven. Kums hoopt ook daar iets aan te veranderen. "Anderlecht moet altijd dominant voetballen, dat is mijn mening in ieder geval. Ik hoop dan ook dat ik de speelstijl kan veranderen en het dominant voetbal terug brengen. Ik zal dan ook proberen om op het veld een leider te zijn voor mijn ploeg."

Vanhaezebrouck en Martinez

Ook AA Gent deed zijn uiterste best om Kums terug naar de Ghelamco Arena te halen, maar hij koos voor Anderlecht uit nostalgie en omdat hij bij Gent alles al had gewonnen wat te winnen viel. "De Gouden Schoen, de titel, ik won ze allemaal bij AA Gent, de verwachtingen zouden dus héél hoog gelegen hebben indien ik terugkeerde. En Anderlecht was pure nostalgie, mijn papa was nog jeugdtrainer bij Anderlecht. Herman Van Holsbeeck was zelfs te gast op mijn huwelijk. Ik heb Hein nog gezien, hij was ontgoocheld, wat begrijpelijk is. Maar hij had ook begrip voor mijn beslissing"

Kums wil zich bij Anderlecht ook opnieuw in de kijker spelen van de bondscoach Roberto Martinez. Het is geweten dat die een beetje hoger oploopt met de Jupiler Pro League dan Marc Wilmots indertijd. "Ik kreeg zelfs een berichtje om mij te feleciteren met mijn transfer naar paars-wit van de bondscoach. Dat deed wel plezier. Dat toont toch dat hij de Belgische competitie ook volgt."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.