Ganvoula maakt indruk en mag niet weg

DONDERDAG, 6 JULI 2017, 06:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Sylvère Ganvoula maakt in zijn eerste weken bij Anderlecht een ijzersterke indruk. In die mate zelfs dat paars-wit er voorlopig niet meer aan denkt om de spits uit te lenen. Pas eind augustus valt hier misschien over te praten.

Ganvoula is alom tegenwoordig tijdens de trainingen. Hij vecht stevige duels uit met Spajic, hij verdedigt mee en hij scoort. Isaak Kiese Thelin moet opletten dat de nieuwe Congolees hem niet voorbij steekt als tweede in de rangorde van diepe spitsen. Anderlecht is stevig onder de indruk van Ganvoula. Bij paars-wit is me ervan overtuigd dat hij nog maar aan de helft van zijn fysieke capaciteiten zit. Men werkt nu hard om hem deze ten volle te laten benutten.

Niet naar KV Mechelen

Aanvankelijk wilde Anderlecht Ganvoula dit seizoen uitlenen om te rijpen, maar daar lijken ze nu op terug te komen. "René Weiler zegt dat hij iedere week progressie maakt door met betere spelers te trainen. Eind augustus zullen we zien wie spits één, twee en drie is", zegt manager Herman Van Holsbeeck.

KV Mechelen was kandidaat om Ganvoula te huren, maar tot eind augustus kunnen de Maneblussers niet wachten. "Het profiel van Ganvoula is ideaal voor ons, maar het is een moeilijk dossier omdat hij wellicht blijft tot het einde van de transferperiode", weet KV-coach Yannick Ferrera. "We wachten daar niet op. We willen snel onze spits aantrekken", vult zijn voorzitter Johan Timmermans aan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.