"Vijf jaar geleden werd ik al getipt bij Anderlecht"

VRIJDAG, 7 JULI 2017, 09:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sylvère Ganvoula is tot nog toe de revelatie van de voorbereiding. Een uitleenbeurt is niet langer aan de orde en daar is de spits best gelukkig om. "Want ik droom ervan om met Anderlecht Champions League te spelen."

Velen trokken grote ogen toen Anderlecht eind januari ruim één miljoen euro betaalde voor Ganvoula en hem meteen weer uitleende aan Westerlo. Maar paars-wit had goede redenen om toen snel te handelen. "Westerlo wilde dat ik naar China ging. Er was een riant aanbod en ze pushten me om te tekenen. Gelukkig bood het bod van Anderlecht ook financiële ademruimte voor Westerlo."

Champions League spelen

Bij Anderlecht is het vertrouwen in Ganvoula erg groot. Paars-wit is ervan overtuigd dat de spits nog maar de helft van zijn mogelijkheden benut. De spits geeft aan dat door zijn gebrekkige opleiding zijn plaatsing voor doel nog niet optimaal is. "Daar werken we nu aan en ik voel dat ik sterker wordt", zo zegt Ganvoula. "Snel, stevig en bijna perfect tweevoetig ben ik al."

Verschillende subtoppers, waaronder KV Mechelen, polsten al bij Anderlecht om Ganvoula te huren. Maar zowel Anderlecht als Ganvoula hebben hier geen oren naar. "Ik droom ervan om Champions League te spelen met Anderlecht", zegt Ganvoula, die beseft dat hij met Teodorczyk en Thelin twee stevige concurrenten heeft. "Daarom kijk ik niet op een trainingsuur meer of minder." Gisteren oefende hij bijvoorbeeld apart om zijn afwerking te verbeteren.

Vriendin en familie laten overkomen

Anderlecht besloot om Ganvoula aan te trekken nadat Nicolas Frutos Trezeguet ging scouten in een duel tussen Moeskroen en Westerlo. Niet de Egyptenaar, maar Ganvoula maakte grote indruk op de assistent-coach van Anderlecht. Paars-wit kent Ganvoula trouwens al van toen die 16 jaar was. "Toenmalig bondscoach Claude Le Roy speelde mijn naam toen door aan een werknemer van Anderlecht, maar tot een deal kwam het toen niet."

Vijf jaar later zit Ganvoula dus wel bij Anderlecht. De spits voelt zich er goed en vroeg aan de club om hem te helpen bij het papierwerk zodat zijn vriendin en enkele familieleden kunnen overkomen. "Het is lastig en eenzaam om na de zware trainingen nog voor jezelf te moeten koken", zo lacht hij.

 



anderlecht-online forum