Stanciu: "Dit seizoen moet het mijne zijn"

ZATERDAG, 8 JULI 2017, 08:42 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nicolae Stanciu zal komend seizoen het rugnummer 10 dragen, op vraag van hemzelf. Dat past in zijn doelstelling voor komend seizoen. De Roemeen wil belangrijker worden voor de ploeg én meer scoren. Gisteren scoorde hij alvast de eerredder tegen Red Bull Salzburg met een prachtige vrije trap. 

NIcolae Stanciu begint aan de voorbereidingen als één van de sterkste op conditioneel vlak. Ook mentaal zit het goed. Dit seizoen moet zijn seizoen worden volgens de Roemeen. "Ik wil meer verantwoordelijkheid, dat is ook de reden dat ik achter het nummer 10 vroeg. Massimo Bruno had er geen enkel probleem mee om dat nummer af te geven. Ik ben het type speler waar de 10 bij past. En ik wil ook meer scoren, vorig seizoen zat ik aan acht goals, dat moeten er dit seizoen meer worden."

Middenveld

De plaatsjes op het middenveld worden duur dit seizoen, zo moet Stanciu ondermeer de concurrentie aangaan met Sofiane Hanni. "Voor de ploeg is het goed dat de concurrentie zo groot is. Hanni is trouwens een heel goeie speler. Maar het maakt mij niet echt iets uit op welke plaats ik speel op het middenveld. Met de trainer heb ik nog niet gesproken, hij zal uiteindelijk wel beslissen wie speelt en die keuze zal ik respecteren. Maar ik besef maar al te goed dat dit seizoen beter moet dan het vorige. En daar zal ik dan ook hard voor blijven werken."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.