Kawaya: "Ik wil een wapen zijn op het veld"

DINSDAG, 11 JULI 2017, 07:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Andy Kawaya trok enkele weken gelden voorgoed de deur van Neerpede achter zich dicht voor KV Mechelen. Een beslissing die hij zich tot hiertoe nog geen minuut beklaagd heeft. Kawaya leeft weer op in Mechelen en wil in de toekomst het verschil maken bij de Maneblussers. 

Kawaya geeft onmiddellijk eerlijk toe dat bij RSC Anderlecht blijven geen optie was: "Toen René Weiler kwam schoof hij direct een pak spelers opzij, dan weet je het wel natuurlijk. Pas op, ik heb een geweldige tijd gekend bij Anderlecht, die wedstrijd tegen Arsenal onder Besnik Hasi vergeet ik nooit. Alleen spijtig van mijn blessure enkele maanden later."

Ondertussen speelde Kawaya al twintig minuten met KV Mechelen en hij toonde zich ook meteen. Al moet hij het vooral nog rustig aan doen. "Gelukkig krijg ik hier de tijd die ik nodig heb. Ik ben de trainer, Yannick Ferrera dan ook heel dankbaar voor de kans die hij mij nu geeft. In de toekomst wil ik hem die dankbaarheid ook tonen op het veld.

"Mijn initialen zijn AK en ik wil het rugnummer 47, samen vormt dat AK47, het wapen van Kalasjnikov. Daarmee wil ik zeggen dat ik straks ga knallen op het veld, ik heb zelfs al een speciale viering in gedachten. Ik weet dat het tegenwoordig gevaarlijk is als je zo'n uitspraken doet, maar neem het vooral niet te serieus", voegt hij er lachend aan toe.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.