Lukebakio: "Van Holsbeeck had gelijk"

DINSDAG, 11 JULI 2017, 08:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Grijpt Lukebakio bij Charleroi de kans om te tonen dat hij veranderd is? De voortekenen lijken alvast gunstig. Op basis van wat de speler zelf verteld, lijkt hij in Frankrijk wel degelijk geleerd te hebben. "Ik besef nu dat mentaliteit belangrijker is dan talent."

Regelmatig te laat komen, vooraan blijven hangen in plaats van zijn man te volgen en mee te verdedigen: zowel op als naast het veld dreef Dodi Lukebakio zijn coaches (eerst Hasi en daarna Weiler) tot wanhoop. Want dat hij kan voetballen, daar twijfelt niemand aan. Maar een speler op wie je niet kan rekenen, dat wil geen enkele coach in zijn team. Daarom werd Lukebakio uitgeleend, in de hoop dat de boodschap elders wel zou doordringen. En dat lijkt gelukt.

"Mijnheer Van Holsbeeck had gelijk", vertelt Lukebakio vandaag in Het Laatste Nieuws. "Ik zie nu dat ik fout was. Als je naast het veld geen prof bent, toont zich dat ook tussen de lijnen." Lukebakio ondernam zelf actie om te veranderen. "Ik werk nu samen met Godson Management, zij omkaderen jonge voetballers. Mijn ouders wisten niet hoe de voetbalwereld in elkaar zat. Nu werk ik met mensen die wel die ervaring hebben."

De samenwerking werpt zijn vruchten af, want blijkbaar kwam Lukebakio het voorbije jaar nooit meer te laat. "Dat moest veranderen", zo beseft hij. "Ik heb geleerd wat het inhoudt om profvoetballer te zijn. Die steun had ik nodig en misschien ontbrak die toen ik bij Anderlecht mijn eerste kansen kreeg."

Bij Toulouse heeft Lukebakio het voorbije jaar vooral mentaal grote stappen vooruit gezet, zo beweert hij. "Ik besef nu dat mentaliteit veel belangrijker is dan talent. Zonder mentaliteit lukt het niet om te slagen." Lukebakio's begeleiders zullen hem ook bij Charleroi volgen. "Ze blijven tot ze denken dat ik klaar ben om alleen te leven", geeft de flankspeler aan. "Ik wil het goed doen bij Charleroi want mijn doel is om te slagen bij Anderlecht. Dat blijft de club van mijn hart."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.