Kule Mbombo: "Met Beerschot naar eerste klasse"

ZATERDAG, 15 JULI 2017, 10:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na een seizoen bij de beloften van Anderlecht speelt Richard Kule Mbombo komend seizoen bij het eerste elftal van Beerschot-Wilrijk. Een stap terug, of toch niet? "Deze stap is op termijn goed voor mijn carrière", zo denkt de jonge Congolees.

De 21-jarige Kule Mbombo wil bij Beerschot zo veel mogelijk spelen. "Hier kan ik ervaring opdoen en me in de kijker spelen", aldus de spits. "Het is mijn doel om een basisplaats te veroveren en op termijn met de Antwerpe club mee door te groeien naar eerste klasse." Beerschot-Wilrijk huurt Kule Mbombo voor twee jaar van de Congolese club AS Vita Club.

Kule Mbombo wist Beerschot te overtuigen tijdens een proefperiode. Deze begon nochtans slecht: op zijn eerste dag kwam hij meteen te laat. "Maar dat was omdat ik voordien was gaan testen bij Moeskroen. De dag voordien speelden we een oefenduel in Frankijk en ik was pas om 2 uur 's nachts thuis. Toen heb ik me overslapen. Gelukkig heeft de trainer me dat vergeven en kon ik een contract versieren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.