Supercup binnenkort in het buitenland?

DONDERDAG, 20 JULI 2017, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Traditioneel spelen de landkampioen en de bekerwinnaar een week voor de competitiestart om de Supercup. Ze doen dit in het stadion van de kampioen. Maar als het van Pierre François, CEO van de Pro League, afhangt, is dit niet meer voor lang.

François wil het Belgisch voetbal promoten in het buitenland en zo meer tv-inkomsten genereren. Eén van de pistes die op tafel ligt, is om in navolging van de grote voetballanden de Supercup in het buitenland te organiseren. Hij droomt van de Verenigde Staten of Azië. "Als je ziet dat Tubeke naar Zuid-Korea trekt, dan moeten de andere clubs ook in staat zijn om naar een verre bestemmig af te reizen."

Niet alleen de locatie wil François veranderen, ook het tijdstip. "De Supercup zou dan plaatsvinden aan het einde van de winterstage van de twee deelnemende clubs", legt hij uit.

Concreet is het allemaal nog niet, maar François zegt dat hij zijn idee al wel afgetoetst heeft bij de clubs die vorig jaar voor de titel en de beker speelden en zij vinden het volgens hem een interessante denkpiste. François hoopt wel het idee snel te kunnen uitvoeren. "Waarom niet vanaf volgend seizoen al?"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.