Verschaeren: "Mijn droom? Barcelona"

DONDERDAG, 20 JULI 2017, 09:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Yari Verschaeren tekende deze week zijn eerste profcontract bij Anderlecht. De 16-jarige Kruibekenaar is hier erg fier op. "Bij de meeste topclubs is er maar één iemand van mijn leeftijd met een profcontract. Ik ben nu de jongste profspeler bij Anderlecht."

Het idee van Anderlecht om Verschaeren een contract te geven, zijn niet nieuw. "Al vanaf mijn veertiende spraken we hierover", aldus de middenvelder in Gazet van Antwerpen. Net als iedere jonge voetballer hoopt Verschaeren snel om de eerste ploeg te halen. "Dan kan ik zien hoe goed ik ben ten opzichte van de andere spelers."

Verschaeren combineert voetbal met een studie Economie-Wiskunde in het Sint-Niklaas Instituut. Dat zijn zware en lange dagen. Verschaeren is van huis weg van 6.20 tot 21.15 uur. "Het is meer dan een hobby, het is een voltijdse bezigheid. Tijdens het seizoen trainen we zeven keer per week en nu in de vakantie toch ook vijf keer."

Als 16-jarige heeft Verschaeren nog alles te bewijzen, maar dromen mag: "Ooit hoop ik voor Barcelona te kunnen spelen", besluit hij lachend.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.