Weiler: "Youri was zeer belangrijk"

ZATERDAG, 22 JULI 2017, 08:13 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In Het Laatste Nieuws blikt René Weiler vooruit naar het komende seizoen. De coach heeft toe dat Youri Tielemans zal gemist worden, want hij was een belangrijke speler voor de ploeg.  Verder hoopt de coach dat Leander Dendoncker nog één seizoen blijft, door het vertrek van Tielemans is voor Dendoncker een belangrijke rol weggelegd bij paars-wit.

"Youri was heel belangrijk voor de ploeg", geeft Weiler toe, "Vooral door zijn balrecuperaties, daar was hij heel sterk in, naast zijn goals en assists. Met Kums hebben we een goede vervanger, maar we mogen hem vooral niet vergelijken met Youri. Kums en Tielemans zijn twee totaal verschillende spelers."

Leander Dendoncker

Nog zo een speler die belangrijk was vorig seizoen voor Anderlecht, is Leander Dendoncker. Het is tot op heden nog altijd niet duidelijk of die effectief zal blijven. "Al hoop ik van wel, ik heb hem dat ook gezegd dat het beter is om nog één seizoen te blijven. Hij zal nu meer verantwoordelijkheid krijgen in de ploeg nu Tielemans vertrokken is. HIj heeft net zijn contract verlengd, kan weer kampioen spelen én Champions League. Bovendien heeft Leander een coach die hem kent. Een seizoen langer bij Anderlecht zal zijn waarde heus niet doen dalen", aldus de coach.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.