Weiler: "Ik wil zeker mee in jeugdpolitiek"

ZATERDAG, 22 JULI 2017, 11:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Sinds zijn komst krijgt René Weiler regelmatig de kritiek dat hij de jeugd geen kansen geeft. De Anderlecht-coach erkent dat de jeugdopleiding één van de pijlers van de club is, maar plaatst wel een belangrijke kanttekening.

"Ik weet dat de jeugdopleiding belangrijk is en ik wil daar ook in mee", zo stelt Weiler in Het Laatste Nieuws. Hij geeft wel aan dat het hebben van jongeren in de A-kern gewoon om ze er te hebben geen doel is. "Het begint met kwaliteit."

Jongens als Leya Iseka en Lukebakio liet hij recent vertrekken. Hebben zij dan geen kwaliteit? "Toch wel, maar momenteel staan ze nog niet ver genoeg om in het eerste elftal van Anderlecht te spelen", vindt Weiler. Volgens de Zwitser leren zij meer bij Zulte Waregem en Charleroi dan bij de beloften van Anderlecht.

"Enkel door ervaring op te doen, kunnen jongeren groeien. Dat probeer ik onze talenten duidelijk te maken." Mile Svilar is een moeilijk verhaal en over hem wil Weiler geen uitspraken in de krant.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.