Doumbia: "Dury ziet in mij nieuwe Meîte"

ZATERDAG, 22 JULI 2017, 13:11 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Idrissa is één van de Anderlecht-spelers die op huurbasis naar Zulte-Waregem trok. Vanavond staat hij tegenover zijn moederclub in de Supercup. Maar aan wraak denkt Doumbia niet. Hij wil zich vanavond vooral tonen in het Astridpark. "De coach hier gelooft echt in mij, hij ziet in mij de opvolger van Meïte."

"Nadat de voorbereidingen op Anderlecht ongeveer een maand bezig waren, had ik al snel door dat ik niet veel speelkansen zou krijgen. Blijven was dus geen optie", is Doumbia eerlijk, "Er was een een buitenlandse club uit een grote competitie die mij wou, maar Anderlecht wou niet verkopen. Ik zeg liever niet welke club het was."

Het is dan uitleenbeurt aan Zulte-Waregem geworden, met optie op nog een seizoen, al is de speler zelf daar niet echt van op de hoogte. "Echt waar, kunnen ze mij nog een seizoen huren. Weet je dat zeker?", reageert hij verrast. "Maar het is nog niet zover hé, we zien wel. Een terugkeer naar Anderlecht ? In het voetbal weet je nooit."

De jonge middenvelder kon naar nog andere Belgische clubs, maar hij koos voor Zulte-Waregem: "Voor Francky Dury", zegt de Ivoriaan eerlijk,  "Hij is iemand die spelers beter maakt. Ik heb gezien wat hij met Soualiho Meïté heeft gedaan. En hij deed hetzelfde met andere jonge spelers. Dury heeft me gezegd dat hij mij als de opvolger van Meïté ziet."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.