Anderlecht wint Supercup

ZONDAG, 23 JULI 2017, 00:24 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zaterdagavond de Supercup gewonnen. Het won met 2-1 van Zulte Waregem. Sofiane Hanni en Adrien Trebel wisten het vroege openingsdoelpunt van Davy De Fauw uit.

De bezoekers domineerden het wedstrijdbegin. na twee en een halve minuut zorgde Davy De Fauw voor de 0-1. De mannen van Franky Dury creëerden drie zuivere doelkansen in het openingskwartier. Anderlecht mocht blij zijn dat het na vijftien minuten maar één doelpunt in het krijt stond.

Toch herstelde de thuisploeg zich. Op het half uur was de wedstrijd weer volledig in evenwicht. Al bleef het scorebord op 0-1 hangen.

Meteen na de rust strafte Sofiane Hanni een flater van de bezoekende doelman af. Louis Bostyn wou een hoekschop voorkomen, maar legde zijn hand een fractie van een seconde te laat op het leer. Hanni twijfelde niet en bracht de thuisploeg op gelijke hoogte.

Een kwartier later zorgde de eerste goede baltoets -met links, nota bene- van Dennis Appiah voor de paars-witte voorsprong. De kleine Adrien Trebel kopte zijn voorzet in doel.

De score wijzigde niet meer in het slot. Anderlecht wint zo als dertiende landskampioen op rij de Supercup.