Hoe debuteerden de nieuwkomers?

MAANDAG, 24 JULI 2017, 10:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vier van de vijf nieuwkomers kwamen tijdens de Supercup in actie. Matz Sels en Sven Kums speelden de hele partij, Henry Onyekuru en Pieter Gerkens vielen in. Het Laatste Nieuws liet zijn licht schijnen over hun prestaties.

Matz Sels: De doelman was enkele keren imposant bij het uitkomen, maar zijn coaching en vooral het meevoetballen moeten nog stukken beter. 

Sven Kums:Het jeugdproduct van paars-wit toonde altijd rust in balbezit, zat er enkele keren goed tussen om een gevaarlijke tegenaanval in de kiem te smoren en na de wissel van Stancui was hij ook mee aanwezig in de vijandelijke zestien. Soms bleek wel dat hij nog wat moet wennen aan het directe voetbal van René Weiler.

Henry Onyekuru: De Nigeriaan kreeg een half uur en toonde dat hij de gedroomde linkerflankaanvaller kan worden. Hij is minder snel dan Acheampong, maar heeft een betere balcontrole, is doelgerichter en speelt minder met oogkleppen op. Defensief moet hij nog stappen zetten, maar die wil is zeker aanwezig.

Pieter Gerkens: De jonge Belg begon aarzelend, maar hij liet wel zien over een groot loopvermogen en goede infiltraties te beschikken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.