Anderlecht speelt meteen de eerste punten kwijt

VRIJDAG, 28 JULI 2017, 20:30 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Nieuwkomer Antwerp heeft meteen landskampioen Anderlecht in bedwang kunnen houden. Op de Bosuil kwam paars-wit niet verder den een scoreloos gelijkspel. De wedstrijd kan simpel worden samengevat: een eerste helft waarin niks te beleven viel en een tweede bedrijf met een resem kansen maar een gebrek aan kalmte.

Anderlecht nam een zwakke start tegen The Great Old en moest de bal zelfs aan de thuisploeg laten. Veel duels werden verloren, maar Antwerp kon zelf echter amper dreigen. Het enige schot tussen de palen in de eerste helft kwam van de bezoekers. De 0-0 aan de rust was logisch.

De tweede helft was een pak beter. Anderlecht monopoliseerde de bal meteen en drukte de Antwerpenaren achteruit. De kansen lieten dan ook niet op zich wachten: Chipciu, Teodorczyk en Hanni geraken niet voorbij Sinan Bolat. En ook een aantal uitstekende hoekschoppen van Sven Kums lukte het niet: Kara kopte, maar de bal werd nog van de lijn gekeerd. Ook de ingevallen Stanciu probeerde het nog eens in de slotminuut, maar zijn vrije trap zoefde rakelings naast.

Resultaat: 0-0
Goals: /

Antwerp: Bolat, Duplus, Batubinsika, Arslanagic, Vansteenkiste (79' Ndiaye), Jaadi (84' Koné), Haroun, Hairemans, Corryn, Limbombe, Oulare (69' Dequevy)
Anderlecht: Sels, Appiah (74' Stanciu), Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Trebel (87' Ganvoula), Kums, Chipciu, Hanni, Teodorczyk

Geel:Arslanagic, Jaadi, Dequevy

Scheidsrechter: Lardot
Stadion: Bosuil

Herbeleef de partij van fase tot fase:
95' Einde van de wedstrijd.
89': Stanciu draait een vrije trap net naast de kooi!
87' Wissel: Ganvoula in, Trebel out.
85' Teodorczyk krijgt een kans en schiet! Bolat komt tussen en stopt de poging.
84' Anderlecht steekt een tandje bij en gaat hoger spelen. Wat levert het op?
83' Wissel: Koné in, Jaadi out.
81' Jaadi loopt tegen een gele kaart aan.
78' Wissel: Ndiaye in, Vansteenkiste out.
74' Wissel: Stanciu in, Appiah out.
73' Kans om te scoren via Kara met een kopbal. De bal wordt van de lijn geveegd. Kums leverde de voorafgaande corner af.
71' Kans voor Hanni met een schot! Bolat ranselt de bal uit het doelvlak met een sprong.
70' Limbombe krijgt een kans en schiet! Het is een oprapertje voor keeper Sels.
69': Wissel: Dequevy in, Oulare out.
67' Chipciu met de kans: hij levert een hard schot af! De bal gaat over het doel. Een corner van Kums lag aan de basis.
66' De bal gaat over de achterlijn: corner voor RSC Anderlecht.
65' Chipciu wordt door de verdediging geloodst en kan alleen op de doelman afgaan. De doelman staat goed op te letten en is eerst op de bal.
61' Kans om te scoren via Spajic met een kopbal. De bal belandt naast de goal. Trebel leverde de vrije trap af voorafgaand aan de poging.
60' Teodorczyk met de kans! Hij heeft de bal maar binnen te tikken, maar de bal gaat naast het doel.
52' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Antwerp.
49' Jaadi trekt Chipciu wat te opzichtig omver. De scheidsrechter grijpt in. Een vrije trap is het gevolg.
48' de Belgische recordkampioen neemt de wedstrijd in handen en probeert de bakens te verzetten.
46' Start van de tweede helft.

45' Rust.
45' We gaan rusten bij een scoreloos gelijkspel. Anderlecht begon zwak en liet het initiatief aan Antwerp. Gaandeweg nam de landskampioen dan toch de controle over. Het resulteerde in slechts één kansje tussen de palen.

43' De bal gaat over de achterlijn: corner voor RSC Anderlecht.
43' Jaadi kan de bal binnen duwen, maar verzuimt dat te doen! De bal belandt naast de goal. Duplus was betrokken in een de knappe combinatie die aan de basis van het doelgevaar lag.
41' De bal gaat over de achterlijn: corner voor RSC Anderlecht.
41' Trebel creëert een kans met een afgeweken bal.
39' Duwfout van Limbombe op Obradovic. Vrije trap!
38' Limbombe wordt door de verdediging geloodst en kan alleen op de doelman afgaan. Sels is eerst op de bal en voorkomt erger.
37' De bal gaat over de achterlijn: corner voor RSC Anderlecht.
36' Teodorczyk kan een gevaarlijke tegenaanval opzetten na een uitstekende pass van Kums. De Pool heeft geen oog voor zijn medemaats, loopt zich vast en trapt vervolgens naast de bal... Het betere klungelwerk.
33' Corner voor Antwerp.
32' Jaadi creëert een kans via een volley, maar over en naast! Dat was een uitstekende poging! De doelkans kwam er na een corner.
31' Corner voor Antwerp.
31' Paars-wit begint nu toch de bal op te eisen.
27' Hanni wordt afgestopt door Arslanagic met een haakfout. Een gele kartonnetje en een vrije trap zijn het gevolg!
22' Hanni wordt afgestopt door Corryn met een haakfout. Een vrije trap is het gevolg.
21' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Antwerp.
19' Hanni met een kans: hij draait zich vrij en schiet! Bolat stopt het gevaar met een sprong.
19' De thuisploeg heeft er zin in en knokt voor elke bal. De landskampioen daarentegen is nog in vakantiestemming. Echte kansen blijven uit.
13' Er valt weinig te beleven. Geen van beide ploegen lijkt in staat een degelijke aanval op te zetten.
11' Corner voor Antwerp.
6' Er is veel sfeer in het stadion. De fans van Antwerp lijken nu al te vieren.
3' Antwerp viert zijn comeback in eerste klasse na 13 jaar in de tweede divisie. Stamnummer 1 heeft een lastig programma met meteen een aantal toppers in de eerste wedstrijden.
0' De wedstrijd gaat van start.

Opstelling Antwerp: Bolat, Duplus, Batubinsika, Arslanagic, Vansteenkiste, Jaadi, Haroun, Hairemans, Corryn, Limbombe, Oulare
Opstelling RSC Anderlecht: Sels, Appiah, Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Kums, Chipciu, Hanni, Teodorczyk