Anderlecht verliest en ziet drie spelers uitvallen

ZONDAG, 4 OKTOBER 2009, 17:57 - Michaël

Club Brugge heeft de topper tegen Anderlecht gewonnen met 4-2. De Bruggelingen speelden frisser, paars-wit kende veel pech en zag op de kop toe drie spelers geblesseerd uitvallen.

Club Brugge begon het best aan de wedstrijd en liet de bal goed rondgaan. Anderlecht gaf een makke indruk en kwam twee keer goed weg. Het was echter maar uitstel want na 17 minuten kon Alcaraz een vrije trap van Sonck binnen koppen: 1-0. Lang duurde die voorsprong niet voor Brugge, want De Sutter maakte er in de 23ste minuut 1-1 van. Toen Deschacht daarna uitviel met een verrekking moest Jacobs Bernardez inbrengen. Daarna ging het ineens zeer snel. In de 38ste minuut devieerde Van Damme een voorzet in eigen doel: 2-1. Enkele minuten later stond het 3-1 nadat Sonck een Brugse counter mooi afwerkte.

Ook tijdens de rust moest Jacobs een wissel doorvoeren. Legear bleef in de kleedkamer met een verrekking aan de dij en werd vervangen door Chatelle. Anderlecht wist dat het nu moest komen en begon te drukken, maar een aansluitingstreffer kwam er niet. Ook onthield de ref paars-wit een penalty nadat Biglia in de zestien werd neergetrokken. Alsof het niet erger kon moest ook Bernardez het veld verlaten met een blessure. Jacobs zijn wissels waren reeds opgebruikt en dus moest Anderlecht nog een tijd met tien verder. Op zeven minuten van het einde was het helemaal boeken toe. Vargas kon de bal gemakkelijk voorbij een zwak uitkomende Proto in doel werken: 4-1. In de laatste minuut kon De Sutter nog milderen tot 4-2.

Uitslag: 4-2
Doelpunten: 15' Akpala (1-0), 23' De Sutter (1-1), 38' Van Damme (2-1) (o.g.), 40' Sonck (3-1), 84' Vargas (4-1), 92' De Sutter (4-2)

Club Brugge:Stijnen, Hoefkens, Alcaraz, Klukowski, Demets, Geraerts, Odjidja Ofoe, Perisic (74' Vargas), Dirar, Akpala (79' Kouemaha ), Sonck (86' Daerden)
Anderlecht:Proto, Deschacht (35' Bernardez), Juhasz, Van Damme, Gillet, Biglia, Sare, Kanu (60' Lukaku), Legear (46' Chatelle), Boussoufa, De Sutter

Geel: Biglia, De Sutter, Gillet, Geraerts

Scheidsrechter: Luc Wouters
Stadion: Jan Breydel